indiana jones

Indiana Jones 5’in eski senaristi, James Mangold hakkında konuştu

Indiana Jones 5’in geliştirilmesi sırasındaki kesintilere rağmen, filmin eski yazarı David Koepp yönetmen James Mangold’un yeteneğini övüyor.

svg%3E

Eski Indiana Jones senaristi David Koepp yeni yönetmen James Mangold’un müthiş bir seçim olduğunu düşünüyor. Şu anki durumundaki dünya ile, herhangi bir film prodüksiyonu, tamamlanma ve çıkış tarihleri açısından ilk hedeflerini vurmadığı için affedilebilir. Bununla birlikte, Indiana Jones 5’in üretimi söz konusu olduğunda, COVID-19 pandemisi filmi rahatsız eden birçok aksilikten sadece biri.

indiana jones

Film başlangıçta 2016 yılında ilan edildiğinde, Steven Spielberg yönetmeye hazırdı. Bazı Indiana Jones hayranları serinin olduğu gibi bırakılmasını tercih etse de, beşinci film için umutlu olan birçok kişi vardı. Hızlı ilerleyen dört yılın ardından Spielberg, artık yönetmen olarak yer almamaktadır, ayrıca alkışlanan senarist Koepp de resmin dışında. Spielberg’in yerine Logan‘la şöhretini artıran yönetmen, James Mangold geçti.

svg%3E

Verdiği bir röportajda Koepp, Indiana Jones 5’i geride bırakmasına rağmen Mangold’un “onu keşfetmek için harika bir adam” olduğunu düşünüyor. Koepp ayrıca, Indiana Jones gibi sevilen bir seriye dahil olmanın ne kadar zor olduğunu vurgularken, her projenin istediğiniz şekilde bir araya gelmediğini belirtti. Film yapımcısının görüşleri, ayrıca çok çeşitli hit filmler üzerinde çalışma konusundaki kapsamlı deneyimini açıklıyor.

“Indiana Jones  filmlerinin bu kadar zor olmasının nedeni  gerçekten zor olması. (Gülüyor) Zor. Harika olmalı. Bu serideki birinci ve üçüncü filmler çok seviliyor ve ‘çok seviliyor’ yüksek bir terim. Bu yüzden, sonuncusunun iyi olduğunu düşündüğüm birkaç versiyonunu yaptım; özellikle sonuncusu ama pek bir araya gelmedi. Steven sonunda yapamadı. Sadece bir araya gelmedi. Bazen yaparlar; bazen değil. Ama başka bir Indiana Jones  filmi olacaksa, James Mangold’un bunu keşfetmek için harika bir adam olduğunu düşünüyorum. Elbette Logan’la yaptıkları dikkat çekiciydi…”

svg%3E

Geçmiş çalışmalarına bakılırsa, Mangold’un bir Indiana Jones filmini yönlendirmek için mükemmel bir seçim olduğuna inanmak için her neden var. Bununla birlikte, çok sayıda Indy hayranının zihnindeki asıl soru, bu projenin artık devam etmeye değer olup olmadığıdır. Ayrıca filmin ne zaman çekileceği ve seyirciye sunulacağı hakkında henüz net bir gelişme yok.

Daha fazla gelişmeye ve daha fazlasına sitemizden ulaşabilirsiniz.

Seyrederiz, Türkiye’nin dizi ve film platformudur. Sitemiz üzerinden dizi ve filmlere dair haberler, incelemeler, öneriler, eleştiriler gibi çeşitli içeriklere ulaşabilirsiniz.