filmmor

Filmmor Kadın Filmleri Festivali bu sene online gerçekleşecek!

Mart-Mayıs 2020’de Türkiye’nin dört bir yanındaki yedi şehirde yapılması planlanan ancak yeni Koronavirüs (COVID-19) salgını nedeniyle ertelenen 18’inci Uluslararası Filmmor Kadın Filmleri Festivali, 12 Haziran’dan itibaren festival web sitesinde.

filmmor

Festival, dünyanın dört bir yanından festivali mümkün kılan kadınlarla 12 Haziran saat 21.00’de canlı yayınla çevrimiçi olarak açılacak.

Bu yıl festivalde Haklara Dayalı Sinema, Kadın Sineması, Bedenimiz Bizim, Cinsiyet-Cinsellik ve Filmi Takip bölümlerinin yer aldığı festival, Feminist Bellek bölümünde bu yıl öykülü sinemanın kurucusu Alice Guy-Blaché ’yi, Feminist Kadraj bölümünde Claire Pijman’ı ağırlıyor.

Bu yıl, Haklara Dayalı Sinema, Sanat ve Kültür Yerel Olarak Üreten Kadınlar panelleri, Kendi Filminizi Yapın atölyesi, yönetmenler ve mürettebat, sorular ve daha fazlası ile Filmmor’un web sitesinden izlenebilir. Bu yıl Kameralı Kadınlarla sektör toplantıları devam ediyor.

Festivalin kapanışında Altın Bamya Ödülü de açıklanacak. “Eşit hak, alan, ücret, telif lütuf değil, hediye değil; kadınların hakkı” diyen Mor Kamera Dayanışma Ödülü festival programındaki tüm filmlere gidiyor.

Festivalin tüm film ve etkinlikleri www.filmmor.org adresinden  İngilizce ve Türkçe altyazılı olarak ücretsiz olarak izlenebilir.

Seyrederiz, Türkiye’nin dizi ve film platformudur. Sitemiz üzerinden dizi ve filmlere dair haberler, incelemeler, öneriler, eleştiriler gibi çeşitli içeriklere ulaşabilirsiniz.