7500

7500 filminden ilk fragman yayımlandı!

Amazon Prime, ünlü oyuncu Joseph Gordon-Levitt’in başrolünü üstlendiği 7500 filminden fragman yayımladı.

19 Haziran’da Amazon Prime Video’da yayımlanacak olan film tanıtımını geçen yıl Locarno Film Festivali’nde yapmıştı. Amazon Prime, ünlü oyuncu Joseph Gordon-Levitt‘in başrolünü üstlendiği 7500’ün fragmanını paylaştı. Filmde kaptan pilotu canlandıran Levitt, bir uçak kaçırma olayı ile karşı karşıya kalıyor.

2010-2016 yılları arasında Inception, The Dark Knight Rises, Looper, Lincoln, Snowden gibi filmlerde önemli roller üstlenerek kariyerinde hızlı adımlarla yükselen Joseph Gordon-Levitt, en son 2016 yapım Snowden filmi ile izleyicilerin karşısına çıkmıştı. Şimdi ise Levitt, neredeyse dört yıllık aradan sonra izleyicilerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

7500

İlk uzun metrajlı filmine imza atan Patrick Vollrath, filmin yönetmen koltuğunda oturuyor. Senaryosunu Patrick Vollrath’un Senad Halilbasic ile birlikte kaleme aldığı film, Berlin’den havalanıp Paris’te inecek olan bir uçağın kalkıştan kısa bir süre sonra teröristler tarafından kaçırılmasını konu ediniyor. Pilotları yaralamayı başaran teröristler, masum insanları rehin alarak uçağın indirilmesini engellemeye çalışıyor. Uçağın pilotu olan Tobias Ellis  yolcularının hayatlarını korumaya çalışırken, bir yandan da daha büyük bir felaketin önüne geçmek için zor kararlar vermek zorunda kalıyor.

Filmde Joseph Gordon-Levitt, Tobias Ellis adlı pilotu canlandırırken ünlü oyuncuya Aylin Tezel, Omid Memar, Carlo Kitzlinger ve Murathan Uslu gibi isimler eşlik ediyor.

Filmin ismi olarak neden 7500 tercih edildiği bir çok insan tarafından merak edilen bir konu. 7500, uçak kaçırma durumlarında kullanılan acil durum kodudur. Filmde de bir uçak kaçırma vakası ile karşılaştığımız için bu isim tercih edilmiş. Ayrıca filmde 7500’ün uçak kaçırma durumlarında kullanılması hakkında bilgi sahibi olmayan izleyiciler için fragmana bir de not eklenmiş.

7500 filminin haklarını Amazon satın aldı ve Locarno Film Festivali’nde izleyici karşısına çıktıktan sonra Almanya ve Avusturya’da gösterime girdi. Filmi önümüzdeki günlerde dijital platformu Prime Video’da yayımlayacak. 19 Haziran 2020’de Amazon Prime Video’daki yerini alacak olan filmin platformun diğer ülkelerinde ne zaman yayımlanacağı henüz belirsizliğini koruyor.

Seyrederiz, Türkiye’nin dizi ve film platformudur. Sitemiz üzerinden dizi ve filmlere dair haberler, incelemeler, öneriler, eleştiriler gibi çeşitli içeriklere ulaşabilirsiniz.