indiana jones

Indiana Jones 5 hakkında gelişmeler var!

Son 40 yıldır, Indiana Jones serisi film dünyasının mutlak bir simgesi oldu. Dört filmin üzerinde Harrison Ford’un, sadece eserlerin lanet müzelerinde kalmasını isteyen, şapka giyen, kırbaç kullanan, yılandan nefret eden bir profesör olarak her türlü dünyayı dolaşan maceralarını sürdürdüğünü gördük. Şimdi ise Collider’in, Christina Radish’in yaklaşan belgesel Laurel Canyon için yapımcı Frank Marshall (dört Indy filminin tamamında biçimlendirici bir yaratıcı ses) ile yaptığı özel röportajı sayesinde Indiana Jones 5’in nasıl gittiğine dair haberler var.

indiana jones

 

2022 yılında Disney tarafından piyasaya sürülmesi planlanan Indy 5’in aslında Steven Spielberg tarafından yönetilmesi bekleniyordu. O zamandan beri, Spielberg’in James Mangold’un ( Logan ) yönetmenlik görevlerini üstlenmesine izin vermek için uzaklaştığını öğrendik, ilk kez Spielberg’den başka birinin yönettiği bir Indiana Jones izleyeceğiz. Marshall, Mangold’un Spielberg’den neden devralınmak için ideal bir seçim olduğunu açıkladı: “Franchise sevgisi. Harika bir film yapımcısı. Bence Harrison ile de bir ilişkisi var. Hepsi doğru zamanda bir araya geliyordu.” Hâlâ Spielberg’in çıkışından endişe duyanlar için korkmayın: “Steven bir yapımcı olarak kalıyor, bu yüzden her şeyin en iyisini elde ettik.” diyerek endişeleri giderdi.

indiana jones

 

Indy 5’in yazma süreci nasıl gidiyor sorusuna Marshall, biraz şaşırtıcı bir şekilde şöyle cevap verdi: “Daha yeni başladı.” Filmin yapım ve çıkış tarihlerinde çok fazla gecikme olduğunu biliyorduk, ama yine de Marshall ve ekibinin bir süre önce senaryo yazmaya başlayacağı düşünülüyordu. Belki de bu, yeni yönetmen Mangold’un işleri daha kusursuz yapmak ve yaratıcı bir yöne götürmek istemesiyle alâkalıdır. Tabii Koronavirüs pandemisinin etkisi de bir o kadar fazla. Disney, filmlerini pandemiye karşı oldukça güvenli bir şekilde yürütmek istiyor. Sonuç olarak Indiana Jones 5’in üretiminin çok yakın bir zamanda olmasını beklemeyin:

“Öncelik; oyuncu kadrosunun, mürettebatın ve hepimizin güvenliği. Bu nedenle, sağlık uzmanlarından, stüdyolardan ve işletmenin farklı bölümlerinden yavaşça gelen kurallara bakıyoruz ve her şeyi dahil etmeye çalışıyoruz, böylece ilerleyebilir ve güvende olabiliriz. Açıkçası işler yavaşlatılacak, bu yüzden ayarlamaya çalışıyoruz. Bir süredir çok kalabalık sahneler göremeyeceksiniz. Daha fazla zanaat hizmeti olmayacak, bu yüzden belki de sağlık açısından insanlar için daha iyi olacak. Şu anda hareketli bir hedef. Çözümler üzerinde çalışıyoruz ve güvende olması gereken birçok insan var.”

Film hakkında yeni gelişmeler olursa sayfamızda yer vermeye devam edeceğiz.

Seyrederiz, Türkiye’nin dizi ve film platformudur. Sitemiz üzerinden dizi ve filmlere dair haberler, incelemeler, öneriler, eleştiriler gibi çeşitli içeriklere ulaşabilirsiniz.