Netflix Ragnarok 1. sezon inceleme

Teen Wolf gibi olmuş ama Thor falan var.

Ragnarok Netflix 17 Seyrederiz
Okuyucu Derecelendirmesi3 Oy
7.7
5

Uzun zamandır çıksa da tek oturuşta bitirsem dediğim Ragnarok, 31 Ocak 2020 tarihinde Netflix’te yerini aldı. İskandinav mitolojisi, kan dökülmesinin bol olduğu, güç ve destansı mücadelelerle tasvir edilen ilginç ve büyüleyici masallarla doludur. İskandinav masallarının büyüleyici ve destansı güzelliğiyle harmanlanmış, Norveç merkezli bir dizi fikri, altı bölümlük dizi için mükemmel bir tarif gibi görünüyor. Ne yazıktır ki Ragnarok topu erkenden düşürüyor ve aksiyon ya da destansı bir kavgadan yoksun bir sezon geçiriyor. Bunun yerine Ragnarok, illet ettiğimiz aşk üçgenleri, az pişirilmiş et misali önümüze sunulan gizemler ve İskandinav mitolojisinin hafif bir perdesi ile gençlik draması sunuyor bizlere. Biraz hızlı bir giriş oldu, farkındayım. Bu yazımızda tek oturuşta bitirdiğim Ragnarok’u detaylı bir şekilde inceleyeceğim. Hadi, başlayalım.

Ragnarok dizi oyuncuları

Direkt olaylara dalmadan önce kısaca dizide yer alan oyunculardan bahsetmek isterim. Synnøve Macody Lund, Ragnarok’ta gerçekten harika iş çıkarmış, bu yüzden bu Netflix Ragnarok dizisi sayesinde yeni bir uluslararası kitle elde edebileceğini baştan söyleyebilirim. Kadın çok güzel olmanın yanı sıra dizinin heyecanını gerçekten yaşatmış. Ayrıca, siz de çoğu genç gibi SKAM’ın bir hayranıysanız, birkaç yüzü tanıyacaksınız. Theresa Frostad Eggesbø Ragnarok’ta Saxa olarak yer alıyor. Hem de Synnøve Macody Lund’un canlandırdığı Ran karakterinin kızı olarak. Yine SKAM’dan Herman Tømmeraas ve David Stakston isimlerini de Ragnarok’ta görmeniz mümkün. Kızların Christoffer ismiyle aklından bir türlü çıkmayan Herman Tømmerass’ı dizide Fjor olarak görüyoruz. Yani, Saxa’nın abisi. David Stakston ise başrol oyuncumuz.

Dizideki Vidar karakterini canlandıran abimiz keşke dövüş sahnelerinde gömleğini çıkarmak gibi bir hata yapmamış olsaydı da en azından diziyi daha sağlıklı bir şekilde izleyebilseydik. Hani, tamam çok kaslı olduğumdan söylemiyorum ama en azından Thor’a kafa tutacak karakteri canlandıran kişiyi keşke biraz kaslı seçselermiş. Karizmasına lafım yok, üzerinde gömleği varken gayet hoş ama zaten hepi topu 2-3 aksiyon sahnesi var. Onda da göbek ve kıl görmek, üzücü. Onun haricinde dizide ana karakter dışında beğendiğim iki karakter Fjor ve Laurits. Belirtmeden geçmeyeyim istedim.

Ragnarok dizi oyuncuları

Çoğumuzun aklına “Ragnarok” denince, birkaç yıl önce çıkan komik ve bir o kadar da eğlenceli Marvel’ın Thor filmi geliyor. Ancak Ragnarok, dünyanın sonu hakkında eski bir İskandinav efsanesidir. Yeni bir Danimarka Netflix dizisi Ragnarok’ta Thor ve Loki’yi liseli iki genç olarak izliyoruz. Dizinin başlangıcında Magne (David Stakston), kardeşi Laurits (Jonas Strand Gravli) ve anneleri Turid’i (Henriette Steenstrup) Norveç’in Edde kentine taşınırken görüyoruz. Magne ve Laurits’in annesi Turid, yerel Jutul Industries şirketinde iyi bir iş bulur ve Laurits’in deyimi ile “bu çöplüğe” gelirler. Kasabaya girdiklerinde, Magne bir yaşlı adama yardım etmeye çalışır. Magne’yi o şekilde gören Wenche adında garip bir yaşlı kadın, Magne’nin alnına dokunur ve onu aydınlatır. Aydınlatır, çünkü gözlerinde şimşekler falan çaktı baya baya aydınlandı çünkü. Bu olayı oldukça garip karşılayan Magne arabaya döndüğünde ise günlük güneşlikken “Galiba yağmur yağacak” der. Annesi ve kardeşi her ne kadar bunun olacağını reddetse de çok geçmeden şiddetli bir yağmur yağar. Böylelikle karakterimizin Thor olarak gelişimi burada başlamış olur.

svg%3E

Edde kentinde Jutul ailesi kasabayı kontrol eden bir güce sahip. Jutul Industries şirketi, kasabanın neredeyse tamamını yönetir halde. Tüm güçleri elinde bulunduran Jutul ailesi, doğaya büyük ölçüde zarar verir. Vidar, Turid’i işe alan fabrikanın sahibidir. Vidar’ın eşi Ran ise Magne ve Laurits’in okuduğu okulun müdüresiyken bu karı kocanın çocukları Saxa ve Fjor de okulun en popüler öğrencileridir. Yani, herifler süper güç gibi bir şey.

Hikaye Magne’nin güçlerini kucaklamasını ve serinin ana antagonistleriyle (burada Jötunn’un insancıl bir versiyonu olarak sunulan) savaşmasını anlatıyor. Ancak büyük aksiyon beklentisi içerisindeyken nedensiz bir şekilde dizide neredeyse hiç adam akıllı aksiyon sahnesi ile karşılaşmamak beni çok büyük bir hayal kırıklığına uğrattı. Konu yavaş veya saçma bir şekilde işlenmedi, kesinlikle. Ama hani artık sıkıldığımız aşk üçgenleri yine bu dizinin çok büyük bir kısmına yayılmıştı. İşte o onu seviyor, ama o bir başkasını seviyor falan. Gençlik dramasının üstüne kurulu doğayı kirleten bu Jutul ailesine karşı tepkiyle harmanlanmış bir dizi. Yani ilk sezonu bu şekildeydi.

svg%3E

Her bölümün başında İskandivan mitolojisinin belirli bir unsurunu tanımlayan bir metin parçası yer alıyordu. Zaten bölümlerin adı da bölümün ilk 30 dakikasında etrafında dönen bir olay ile ilgili oluyordu ve her bölüm başlığını dizide replik olarak duymak mümkün. Benim gibi dövüş, aksiyon ve göz kamaştırıcı özel efektlerle dolu heyecan verici sahneler görmeyi bekleyenleri dizi, hayal kırıklığına uğratacak. Ragnarok’un aksiyondan daha çok genç işi bir dizi olduğunu görmek pek de zor değil.

svg%3E

svg%3E

svg%3E

svg%3E

svg%3E

svg%3E

svg%3E

svg%3E

svg%3E

svg%3Esvg%3E

svg%3E

Ragnarok
Şahsen ben büyük bir hayal kırıklığına uğradım. Genç işinden çok daha bi' aksiyon dolu olmasını beklerdim diziden. Artık ikinci sezonunda umarım bu aksiyon eksikliğini telafi edebilir dizi.
Okuyucu Derecelendirmesi3 Oy
7.7
5

Seyrederiz, Türkiye’nin dizi ve film platformudur. Sitemiz üzerinden dizi ve filmlere dair haberler, incelemeler, öneriler, eleştiriler gibi çeşitli içeriklere ulaşabilirsiniz.