images 2020 05 18T110628.932

Haluk Bilginer’li dizi Alex Rider 4 Haziran’da Amazon Prime’da!

Geçtiğimiz yıl Emmy ödülü alarak ülkemizin gurur kaynağı olan Haluk Bilginer, bizi gururlandırmaya devam ediyor. Bu sefer de ünlü oyuncu yurt dışında bir projede yer alıyor.

Dizi 4 Haziran’da Amazon Prime’da yayımlanacak!

Haluk Bilginer’in de kadrosunda bulunduğu dizinin ismi Alex Rider. Roman uyarlaması olan Alex Rider, daha önceleri 2006 yılında bir film olarak da seyircilere sunulmuştu. Dizi 4 haziranda Amazon Prime’da yayımlanacak.

haluk bilginer

Dizinin konusu

Anthony Horowitz’in romanından uyarlanan dizide, dünyayı kurtarmak zorunda kalan genç bir casusun hikayesi konu ediliyor. 11 romandan oluşan Alex Rider serisinin ekran uyarlamasının senaryosunu Guy Burt kaleme alıyor.

Anthony Horowitz’in Point Blanc kitabından uyarlanan dizi, Alex Rider’ın başından geçen ilginç hikayeyi konu alıyor. Bir trafik kazasında öldüğü söylenen amcasının İngiliz ajanı olduğunu öğrenen Alex Rider’ın hayatı değişir. Onun bir görev esnasında öldüğünü yeni öğrenmiştir. Farkında olmasa da, kendisi de çocukluğundan beri İngiliz istihbaratı, yani MI6 için eğitilmektedir. Hem amcasının ölümünün iç yüzünü, hem de iki önemli milyarderin suikastini araştırmak için bir görev alır. Kitaba da ismini veren Point Blanc adlı bir yatılı okula sahte kimlikle girecektir. Bu okulda, ultra zengin ailelerinin sorunlu çocukları ıslah edilmektedir. Alex bu kurumu araştırdıkça, Dr. Greif ile ilgili soru işaretleri karşısına çıkar. Alex, Dr. Greif’in öğrencileri korkunç bir planın parçası olarak kullandığını fark eder. Hayatını riske atmak pahasına, bu planı durdurmayı hedefler.

svg%3E

Dizinin kadrosu

Haluk Bilginer’in kötü karakter Dr. Greif’i canlandırdığı bilinen dizinin kadrosunda, Otto Farrant, Andrew Buchan, Stephen Dillane, Vicky McClure, Brenock O’Connor ve Ronkẹ Adékoluẹjo gibi isimler de bulunuyor.

Dizinin aylar önce yayımlanan fragmanı:

Diziden önce filmi izlemek istiyorsanız hemen aşağıdan Alex Rider: Stormbreaker’ın fragmanına ulaşabilirsiniz.

Seyrederiz, Türkiye’nin dizi ve film platformudur. Sitemiz üzerinden dizi ve filmlere dair haberler, incelemeler, öneriler, eleştiriler gibi çeşitli içeriklere ulaşabilirsiniz.