975CCC16 4DF8 41AC A5EB 344E22BD4BD8

Sanat dünyasının 2 önemli ismini kaybettik; Fred Willard ve Lynn Shelton

2 önemli isim aramızdan ayrıldı.

Sanat dünyasının 2 önemli ismini kaybettik. Sanat dünyasının iki önemli ismi Lynn Shelton ve Fred Willard’ı 3 gün önce kaybettik.

Bu 2 kaybın aynı gün içinde yaşanması bütün sinema severleri derinden üzdü. 86 yaşında hayata gözlerini yuman Fred Willard başarılarla dolu bir hayatı geride bırakırken, henüz 54 yaşında olan Lynn Shelton’un aramızdan ayrılışı beklenmedik bir şekilde gerçekleşti. Sizler için birbirinden güzel eserler meydana getirmiş bu iki sanatçının hayat hikayelerini ve başarılarını derledik. Saygıyla anıyoruz…

Fred Willard (1939-2020)

En iyi Rob Reiner sahte filmi This Is Spinal Tap’taki rolleri ile tanınan ünlü komedyen 15 mayıs 2020’de hayata gözlerini yumduğunda 86 yaşındaydı. Başarılarla dolu bir hayat yaşayan Willard’ın, huzur içinde vefat ettiğini kızı Hope şu sözler ile anlattı.

“Babam dün gece 86 yaşında fantastik yaşta çok huzurlu bir şekilde vefat etti. Harekete geçti, çalıştı ve bizi sonuna kadar mutlu etti. Onu çok sevdik! Onu sonsuza dek özleyeceğiz.”

svg%3E

 

Hayatı

Willard, Shaker Heights, Ohio’da doğdu. Kentucky’deki askeri okula gönderildi. Almanya’daki ABD Ordusu hizmetinin ardından ABD’ye döndü ve oyunculuk eğitimi için New York’a taşındı. Okul arkadaşı Vic Greco ile bir komedi çift hareketi geliştirdi. Ed Sullivan Show’da ve Steve Allen Show. Bir bölünmenin ardından Willard, Chicago’daki İkinci Şehir geliştirme grubuna katıldı. Daha sonra kendi komedi grubu olan Ace Truck Company’yi kurmaya devam edecekti.

Bunu TV şovlarındaki düzenli konuk slotları izledi ve ardından en büyük kısmı Martin Mull ve Barth Gimble ile birlikte Fernwood 2 Night idi. Daha yakın zamanlarda, Modern Aile gibi şovlara çıktı ve yaklaşan Uzay Gücü’nde Steve Carell’in babası kendini herkese sevdirmeyi başardı.

svg%3E

Lynn Shelton

Your Sister’s Sister, Humpday  filmleri ile tanıdığımız Amerikalı yönetmen, senarist, oyuncu Lynn Shelton geçtiğimiz Cuma belirlenemeyen bir kan rahatsızlığı sonucu aramızdan ayrıldı. Henüz 54 yaşında olan Shelton’ın zamansız gidişi bütün sanatseverleri hüzne boğdu.

svg%3E

Hayatı

Ohio, Oberlin’de doğdu. Seattle’da büyüyen Shelton, New York’a gitmeden önce Oberlin College ve Washington Üniversitesi’ne ve Manhattan’daki Görsel Sanatlar Okulu’nda fotoğrafçılık ve ilgili medya dalında Güzel Sanatlar Yüksek Lisansı’na devam etti. Başarılı bir kariyerin tadını çıkarırken ve Amerikan indie çevrelerinde önde gelen isimlerden biri olsa da, Shelton 30’ların ortalarına kadar Fransa’nın Claire Denis’in yaptığı konuşmadan ilham alarak film yapmaya başlamadı.

Shelton, 2006 yılında Slamdance’te Büyük Jüri Ödülü’nü kazanan We Go Way Back’i ve ona Bağımsız Ruh “Birisi İzlemek” ödülünü kazandıran Zahmetsiz Parlaklığımı yazarak ve yöneterek başladı.

Daha sonra kariyerini yeni bir seviyeye çıkaracak ve aktör / yazar / yönetmen olan Mark Duplass ile yaratıcı bir ortaklık yaratan Humpday oldu. Diğer filmleri arasında Kardeşinizin Kardeşi, Dışarıda ve Güven Kılıcı vardı. Film çalışmalarına ek olarak Shelton, Mad Men, Glow, The Morning Show ve daha yakın zamanda Little Fires Everywhere üzerinde çalışarak TV’de sağlıklı bir kariyerin tadını çıkardı.

svg%3E

 

Seyrederiz, Türkiye’nin dizi ve film platformudur. Sitemiz üzerinden dizi ve filmlere dair haberler, incelemeler, öneriler, eleştiriler gibi çeşitli içeriklere ulaşabilirsiniz.