3222485

Tenet’in vizyon tarihi erteleniyor mu?

Warner Bros’un Tenet’in çıkış tarihinin yakında ertelenip ertelenmeyeceğine karar vermesi bekleniyor. Beklentiler doğrultusunda, Tenet; bu yıl sinema salonlarının yeniden açılmasıyla oynayan ilk büyük film olabilir. Bu da filmin senarist ve yönetmeni Christopher Nolan’ın çok istediği bir şey fakat ne yazık ki, devam eden sağlık krizi hala çok yaygın durumda. Ayrıca çoğu salonun Temmuz ayında tekrar açılmasının güvenli olup olmayacağı soruları hala devam etmekte.

svg%3E

Sinema salonları birkaç ay sonra işletmeye açık olsa bile, herkesin “normal” etkinliklere geri dönmesi nedeniyle katılımda (sosyal mesafeli amaçlar için) kesinlikle yeni düzenlemeler olacaktır. Bu, pandeminin hemen ardından insanların kitlesel halka açık toplantılara (film gösterimleri gibi) katılacaklarını gösteren çalışmalarla birleştiğinde, Tenet gibi filmlerin gişede başlangıçta beklenenden daha az hasılat edeceği anlamına gelir. Bu nedenlerle, insanlar WB’un Tenet’i yakın gelecekte erteleyeceğini düşünüyor ve yakında nihai bir karar verilecek gibi görünüyor. Yapılan haberlere göre filmin geciktirilip geciktirilmeyeceği bir hafta içinde açıklığa kavuşturulacak.

Çünkü film Temmuz ayında çıkacaksa, stüdyo şimdi bir pazarlama kampanyası hazırlamalı (bu pahalı bir teklif olacaktır). Tenet için bir tanıtım fragmanı geçen Aralık ayında piyasaya sürüldü ancak o zamandan beri promosyon malzemeleri yetersiz kaldı. Filmin üretim bütçesinin reklamsız 200 milyon dolar olduğu bildirildi. Bu nedenle filmin kâr etmesi için gişede daha çok kazanması gerekiyor.

Filmin orijinal tarihinde çıkmasını ne kadar çok istesek de Koronavirüs pandemisi sebebiyle gişelerde hak ettiğini alamaması doğru olmaz. Yeni bir gelişme olursa sayfamızda yer vermeye devam edeceğiz.

Seyrederiz, Türkiye’nin dizi ve film platformudur. Sitemiz üzerinden dizi ve filmlere dair haberler, incelemeler, öneriler, eleştiriler gibi çeşitli içeriklere ulaşabilirsiniz.