D1F0C202 DC1E 4873 B0B6 3D7870B1692C

The Haunting Hill House 2. sezon ile ilgili tüm bildiklerimiz

Hill House
Hill House//Tepedeki Ev

Son dönemin en çok konuşulan dizilerinden, Netflix yapımı The Haunting of Hill House 2. sezon onayını aldı. The Haunting of Bly Manor adını taşıyacak 2. sezon hakkında bildiğimiz detaylar ise kısıtlı.

Oculus, Gerald’s Game ve Hush gibi başarılı korku filmleriyle tanınan Mike Flanagan’ın yazıp yönettiği Netflix dizisi The Haunting Of Hill House; geçmişte hayaletli bir evde yaşayan Craine ailesinin, uzun yıllar sonra yeniden bir araya gelmesiyle yaşanan korku dolu olayları konu alıyordu.

Shirley Jackson’ın aynı adlı romanından uyarlanan dizi, perili köşk konseptini aile dramasıyla pekiştirmiş ve karakterlerle empati kurabileceğimiz senaryosuyla dikkat çekmişti. Karakterlerin geçmiş travmalarıyla başa çıkma şeklini hikâyenin içine çok iyi bir şekilde yerleştiren ve bunu da senaryoda hiçbir açık bırakmadan ele alan dizi bizleri ağlatmayı bile başarmış, teknik anlamdaki başarısıyla da adından söz ettirmişti.

Hill House

İlk sezon finaliyle soru bırakmamış ve tam anlamıyla hikayeyi bitirmişti. Yine de hepimizin aklındaki tek soru 2. sezonun olup olmayacağıydı.

Açıklanana göre dizinin 2. sezonu, yeni bir hikâye ve yeni karakterlerle yoluna devam edecek. Henry James’in Turn of the Screw romanından uyarlanacak olan 2. sezonun ismi The Haunting of Bly Manor olacak. İlk sezonda olduğu gibi Mike Flanagan, dizinin yaratıcısı ve yönetmeni olarak karşımıza çıkacak.

Yeni sezona ilham kaynağı olan Turn of the Screw, iki kardeşe bakmak için mürebbiye olarak geldiği evde hayaletler gördüğünü söyleyen bir kadını odak noktasına alıyor. Görünüşe göre izleyiciyi diken üstünde tutacak yeni bir hayaletli ev hikâyesi bizleri bekliyor. 2. sezonun oyuncu kadrosu ise henüz belli değil.

svg%3E

Netflix’te yayımlanan ve oldukça beğenilen The Haunting of Hill House dizisi korku dalında oldukça etkili bir senaryo sunuyor. İlk sezonu 2018 yılının Ekim ayında gösterime girmişti. 4 ay gibi kısa bir süre sonra da 2019 yılında yapılan resmî açıklama ile dizinin 2. sezon onayı aldığı ve 2020 yılı içerisinde yayımlanacağı bizlere yayımlanan bir teaser ile bildirilmişti. Normal şartlarda, dizinin yeni sezonunu ilk sezon olduğu gibi Ekim aylarında bekliyoruz ancak kesin bir tarih bilgisi ya da son zamanlarda olan ertelenme duyuruları gibi bir durum şu anlık yok.

Yeni sezonu ve hikayeyi merakla bekliyoruz.

Diziyle ilgili yeni gelişmeleri sayfamızda bulundurmaya devam edeceğiz!

İkinci sezon tanıtım fragmanına aşağıdan ulaşabilirsiniz.

İlk sezon tanıtım fragmanı için;

 

Seyrederiz, Türkiye’nin dizi ve film platformudur. Sitemiz üzerinden dizi ve filmlere dair haberler, incelemeler, öneriler, eleştiriler gibi çeşitli içeriklere ulaşabilirsiniz.