images 2020 05 12T185325.685

Ünlü Hamilton Müzikali, 3 Temmuz’da Disney Plus’ta!

Disney, bu yılki Temmuz tatilinde ünlü müzikal Hamilton’un Disney+ film versiyonunu yayımlayacak. Koronavirüs pandemisi nedeniyle şu anda kapalı olan stüdyolar, evlerinde karantina yaparken filmlerini kitlelere sunmanın yollarını buluyorlar. Disney’in durumunda, 2019 gişe rekorları kıran Frozen II ve The Rise of Skywalker’ı  Disney+’ta planlanandan birkaç ay önce yayımladılar .

Stüdyo benzer şekilde bugün, Hamilton filminin 3 Temmuz Cuma günü Disney’de yayımlanmaya başlayacağını doğrulayan bir basın bülteni yayımladı.

Hamilton Müzikali nedir?

Hamilton: An American Musical (Hamilton: Bir Amerikan Müzikali), Amerika’nın kurucularından Alexander Hamilton’nın hayatını bir şarkısı hariç tamamı rap şeklinde söylenen şarkılarla anlatıyor. Söz ve müziği Lin-Manuel Miranda yazdığı müzikal, Ron Chernow’un 2004 yılında yazdığı Alexander Hamilton’ın biyografisinden esinlenmiş ve hikayesi hip-hop, blues ve rap ile yorumlanmıştır. 2016’da Broadway’de sergilenen şov, Tony Ödülleri’ne 16 dalda aday gösterilmiş ve  “En İyi Müzikal” ödülü de dahil olmak üzere 11 ödülü kazanmıştır.

Zamanında insanların bilet bulmakta zorlandığı müzikale Disney+ üzerinden ulaşabilecek olmaları şimdiden müzikseverleri bir hayli mutlu etti. Yeni bir gelişme olursa sayfamızda yer vermeye devam edeceğiz.

Seyrederiz, Türkiye’nin dizi ve film platformudur. Sitemiz üzerinden dizi ve filmlere dair haberler, incelemeler, öneriler, eleştiriler gibi çeşitli içeriklere ulaşabilirsiniz.