En iyi Disney Channel gençlik filmleri

En iyi Disney Channel gençlik filmlerini sizin için sıraladık

Eğlenceli dizileri ve filmleriyle Türkiye ve Dünya’da gençlerin sevgilisi olan Disney Channel, 1983 yılından bu yana 6-13 yaş aralığına hitap eden programlarıyla oldukça popüler. Biz de sizler için Disney Channel’ın en iyi gençlik filmlerini listeledik.

1)Lemonade Mouth (2011)

svg%3E

Lise öğrencileri Olivia, Mo, Charlie, Stella ve Wen hayallerinin peşinden koşarlar ve bir müzik grubu kurmaya karar verirler. Gençler, rock grupları ve liseler arasındaki müzik yarışmalarına katılmak için çok çalışmaya başlarlar. Mevcut rock gruplarına meydan okumaya çalışan gençlerin çok çalışması gerekir. Okulun dışında da grubun adını duyurmak isteyen gençler acaba bunu başarabilecekler mi?

  • Yönetmen: Patricia Riggen
  • IMDb puanı: 6,9

2) High School Musical 1-2-3

Watch High School Musical | Full Movie | Disney+

Okulun basket takımının yakışıklı ve popüler kaptanı Troy (Zac Efron) ve bilim kulübünün güzel ve bir o kadar da zeki üyesi Gabriella (Vanessa Anne Hudgens), okul müzikalinin seçmelerine katılarak alışılagelmiş düzenin tüm kurallarını yıkarlar. Rüyalarının peşinden giderken, çevrelerindeki herkese takım çalışmasının ve olduğu gibi davranmanın önemini öğretirler. Hem de tüm bunları çok havalı melodilerin ve dansların eşliğinde yaparlar.

  • Yönetmen: Kenny Ortega
  • IMDb puanı: 5,4

3) Camp Rock 1-2

svg%3E

Film, yetenekli bir genç kızın sürekli gitme hayallerini kurduğu Rock Kampı’na gitmesi ve orada geçirdiği eğlenceli zamanları aktarıyor. Komedi ve müziğin birleştiği filmin başrolünde Demi Lovato ve Joe Jonas bulunuyor. Joe Jonas, gerçek hayatta olduğu gibi filmde de kardeşleriyle birlikte oluşturdukları bir müzik grubunun üyesi olarak karşımıza çıkıyor.

  • Yönetmen: Matthew Diamond
  • IMDb puanı: 5,2

4) Starstruck (2010)

Sterling Knight and Danielle Campbell in StarStruck (2010)

Jessica adındaki sıradan bir kızın bir gün ünlü genç bir yıldız olan Christopher Wilde ile çarpışması ile Los Angeles’ta macera dolu bir seyahat başlar. Jessica ilk başlarda bu yıldızdan hoşlanmazken paparazilerden kaçışları sırasında aslında onu sevdiğini fark eder. Fakat Christopher, bir röportajı esnasında ilişkilerini inkar edince ikili arasında problemler çıkar.

  • Yönetmen: Michael Grossman
  • IMDb puanı: 6,1

5) Geek Charming (2011)

svg%3E

Dylan Schoenfield, 16 yaşında okulun en havalı kızıdır. Havalı bir erkek arkadaşa, lüks eşyalara sahip ve okulun en popüler grubunun da içindedir. Okulun ineği olan Josh ise bir film çekecektir. Josh, Dylan’a yardımcısı olmayı teklif eder ve Dylan bunu kabul eder. Öğrenciler arasında okulun ineği ile takıldığının duyulması, Dylan’ın popülerliğini giderek azaltır ve yıl sonu balosunda kraliçe seçilme olasılığı giderek azalır. Bakalım Dylan ve Josh çektikleri film ile ödül kazanabilecek midir?

  • Yönetmen: Jeffrey Hornaday
  • IMDb puanı: 6,4

6) Princess Protection Program (2009)

svg%3E

Prenses Rosalinda’nın hayatı tehlikeye gider. Bunun üzerine Binbaşı Mason, Prenses Koruma Programı kapsamında genç kadını Louisiana’ya götürür. Ancak onun burada sıradan bir insan gibi davranması gerekmektedir. Kendisini herkese Rosie olarak tanıtan genç kadın, yeni hayatına uyum sağlamaya çalışır. Bu süreçte ona yeni arkadaşı Carter yardımcı olur ve gerçek yaşam hakkında bazı dersler verir.

  • Yönetmen: Allison Liddi-Brown
  • IMDb Puanı: 5,6

7) 16 Wishes (2010)

svg%3E

Abby’in 16. yaş günüdür. Tüm işleri ters gitmeye başladığında ona sihirli bir şekilde 16 tane mum ve bir çakmak gelir. Tabi bir de ona yardımcı olmak için iyilik meleği gelir. Her istediği olunca, aslında istediği şeylerin bunlar olmadığının farkına varan Abby, pişmanlıkla olanları düzeltmeye başlar ve mutluluğuna tekrar sahip olmaya çalışır.

  • Yönetmen: Peter DeLuise
  • IMDb puanı: 5,4

Gençlik filmleri ile ilgili daha fazla yazı okumak isterseniz https://seyrederiz.com/en-iyi-10-genclik-filmi/ yazımıza göz atabilirsiniz.

Seyrederiz, Türkiye’nin dizi ve film platformudur. Sitemiz üzerinden dizi ve filmlere dair haberler, incelemeler, öneriler, eleştiriler gibi çeşitli içeriklere ulaşabilirsiniz.