ringworld dizi amazon

Ringworld dizi oluyor!

Sevilen bilim kurgu serisi Ringworld, Amazon Prime uyarlamasıyla geliyor. Dizinin pilot bölümü Alan Taylor yönetecek.

svg%3E

Hugo ve Nebula ödüllü bilim kurgu romanı Ringworld’ün dizi uyarlamasının senaryosunu kaleme alan Akiva Goldsman, dizinin pilot bölümünü Game of Thrones ve Thor: The Dark World gibi yapımlarla tanınan Alan Taylor’ın yöneteceğini açıkladı.

İlk kez 1970 yılında yayınlanan Ringworld, teknolojinin gelişmiş olduğu uzak bir gelecekte 200. yaş gününü kutlayan Louis Gridley Wu’nun hikâyesini anlatıyor. Kendi doğum günü partisinden sıkılmış olan Wu, Known Space ötesindeki halkanın gizemlerini öğrenmek ve Ringworld’ü keşfetmek için gerilim dolu bir yolculukta genç bir kadına ve iki uzaylıya katılma teklifini kabul eder.

Röportajda dizinin pilot bölümü için aktif olarak çalıştığını belirten Akiva Goldsman, Alan Taylor’ın pilot bölümün yönetmenliğini yapacağını ancak çekimlerin ne zaman başlayacağının belli olmadığını söyledi. Hakları 2017 yılından beri Amazon’un elinde olan Ringworld’ün hazırlıklarına 2017 Eylül ayından beri devam ettiğine dikkat çekti.

Larry Niven’ın Ringworld adlı evreni oldukça kompleks ve ayrıntılı”

svg%3E

Akiva Goldsman, Ringworld’ün tür hayranlarını cezbetme potansiyelinden emin görünüyor. Yaptığı açıklamada “Amazon ne arıyor bilmiyorum ama The Man in the High Castle’a kadar geri giderseniz, büyük ve geniş kapsamı olan fikirleri seviyor gibi görünüyorlar. Bence bu büyük kapsamlı evrenlerden birkaç tane var ve bence Known Space, lisedeyken Larry Niven hayranı olan bizler için kesinlikle onlardan biri. Niven’ın yarattığı evren muazzam bir biçimde kompleks ve incelikli ve Ringworld bu evren için bir giriş noktası oldu. Benimkinden daha iyi zihinler ona ulaşmaya çalıştı ama umuyorum ki bu sefer başaracağız.” ifadelerini kullandı.

Kariyerinde The Sopranos, Sex and the City, Deadwood, Carnivale, Oz, Six Feet Under, Rome, Big Love, Boardwalk Empire, Bored to Death ve In Treatment gibi dizilerde de yönetmenlik yapan Alan Taylor, son zamanlarda yönettiği Thor: The Dark World ve Terminator Genisys gibi filmlerle de gündeme geldi. The Sopranos’la Emmy kazanan Alan Taylor, Game of Thrones’un da birçok bölümünün yönetmenliği yaptı.

Seyrederiz, Türkiye’nin dizi ve film platformudur. Sitemiz üzerinden dizi ve filmlere dair haberler, incelemeler, öneriler, eleştiriler gibi çeşitli içeriklere ulaşabilirsiniz.