IMG 20200510 144751

Spike Lee karantina sürecinde kısa film çekti

New York New York

Spike Lee, karantina sürecinde çektiği New York New York isimli kısa filmi Instagram hesabı üzerinden paylaştı.

Do the Right Thing, Malcolm X, Inside Man filmleri ile sinema dünyasında tanınan Spike Lee, 2018 yapım BlacKkKlansman filmiyle En İyi Uyarlama dalında ilk Oscar ödülünü kazanmıştı. Kısa bir süre önce de sosyal medya hesabı üzerinden sevenlerinin ilgisine çekebilecek bir paylaşımda bulundu.

Lee, karantin sürecinde çektiği New York New York isimli 3 dakikalık kısa filmi Instagram hesabı üzerinden yayımladı. Bu kısa filmi New York’tan insanlara aşk mektubu olarak tanımladı. Koronavirüs salgını nedeniyle karantina altında olan şehri kendi objektifi ile filme aktarıyor.

Frank Sinatra‘nın ‘New York New York’ isimli şarkısından adını alan bu kısa film, New York’un boş sokaklarını göstererek açılış yapıyor ve metro istasyonları, Broadway tiyatroları, Wall Street, Yankee Stadyumu olmak üzere New York’u simgeleyen birçok manzaradan kesitler sunuyor. Ayrıca bu karantina döneminde çalışan sağlık işçilerini odak noktasına alıyor.

Ayrıca Spike Lee, Instagram’da paylaştığı bu gönderide Frank Sinatra’nın kardeşi Tina Sinatra‘dan izin aldığını da belirtiyor. Spike Lee’nin gözlerinden bu günlerdeki New York’u aşağıdan izleyebilirsiniz.

https://www.instagram.com/tv/B_6DwoVnz0u/?utm_source=ig_web_copy_link

Seyrederiz, Türkiye’nin dizi ve film platformudur. Sitemiz üzerinden dizi ve filmlere dair haberler, incelemeler, öneriler, eleştiriler gibi çeşitli içeriklere ulaşabilirsiniz.