The Rise of Skywalker Episode 9 Header 1200x676 1

Taika Waititi’den yeni Star Wars filmi

4 Mayıs Dünya Star Wars gününde LucasFilm tarafından Star Wars evrenine ait yeni filmin yönetmen koltuğuna Taika Waititi’nin oturacağını açıkladı.

Star Wars evrenine ait yeni filmi Taika Waititi yazıp yönetecek. Waititi, filmin senaryosunu 1917’nin Oscar adayı senaristi Krysty Wilson-Cairns ile birlikte kaleme alacak.

Yeni Star Wars üçlemesinin ardından evrenin geleceğini şekillendirmek için çalışmaları hızlandırdı. LucasFilm, yeni bir Star Wars filmi için Taika Waititi ile anlaştı. Yeni Zelandalı film yapımcısı ve aktör Waititi, 2017 yılında yayımlanan Marvel Sinematik Evreni Filmi Thor: Ragnarok ile de adını tüm dünyaya duyurdu.

taika waititi filmloverss

Next Goal Wins’ten sonra Thor: Love and Thunder’a geçmesi beklenen Taika Waititi’nin, yeni bir Star Wars filmi çekebileceği bir süredir konuşuluyordu. Ocak ayında LucasFilm yeni bir film için Waititi ile görüştüğü ortaya çıkmıştı ancak Waititi bir anlaşma olmadığını söyleyerek konuyu gündemden düşürmüştü fakat görünen o ki taraflar bir anlaşmaya varmış. Taika Waititi’nin yeni Star Wars filmini yöneteceğine dair haberi resmi Twitter hesabından paylaştı.

Taika Waititi yine Marvel evreninden tanıdığımız Jon Favreu’nun önderliğinde The Mandalorian dizisinde IG-11’ı seslendirdi aynı zamanda ilk sezonun son bölümünün de yönetmenliğini yaptı.

Star Wars günü ile aynı zaman gelen duyuruda Waititi’nin yeni bir Star Wars filmi yöneteceğini ve senaryoyu Krysty Wilson-Cairns ile birlikte yazacağını da resmen doğruladı.

Aynı zamanda geçtiğimiz hafta ortaya çıkan, Leslye Headland‘ın da Disney+ için yeni Star Wars dizisi hazırlayacağı  LucasFilm tarafından açıklandı.

Seyrederiz, Türkiye’nin dizi ve film platformudur. Sitemiz üzerinden dizi ve filmlere dair haberler, incelemeler, öneriler, eleştiriler gibi çeşitli içeriklere ulaşabilirsiniz.