Screenshot 20200206 154616 Gallery

2020 ve 2021 Yılında Çıkacak 10 Film

Önümüzdeki yıllarda çıkacak 10 film derlemesi

Geçtiğimiz senelerde birçok harika film gördük önümüzdeki senelerde de bu şekilde devam edecek gibi görünüyor. Sizler için 2020 ve 2021 yıllarında gösterime girecek beklentimizin yüksek olduğu 10 filmi derledik. Listeye geçmeden önce listedeki bazı filmler büyük ses getiren filmlerin devamı niteliğinde olduğu veya kaliteli kadrosu sebebiyle hakkında fazla bilgi verilmemesine rağmen listede yer edindiğini bilmeniz iyi olur. Ayrıca listenin Macera/Aksiyon ağırlıklı olduğunu da söylemekte fayda var Daha fazla uzatmadan işte: 2020 ve 2021 yılında çıkacak 10 film.

1. Dolittle

Yılın en çok beklenen filmlerinden biri olan “Dolittle” maalesef birçok kez ertelendi. Şu anki vizyon tarihi 16 Ocak 2020 olarak görünmekte ve  daha fazla aksaklık çıkmazsa da bu şekilde kalacak. Filmin başrolünü “Iron Man”den aşina olduğumuz Robert Downey Jr. üstlenecek.

Filmin konusu ise şöyle: Dr. John Dolittle, İngiltere’nin genç kraliçesini kurtarmak zorundadır. Bu görevi için çıktığı yolculuk sırasında yolda birçok tehlikeyle karşı karşıya kalacaktır. Ancak hayvan dostları ona yardım edecek ve arkasını kollayacaklardır.

Universal bünyesinde geliştirilen ve yıldız bir seslendirme kadrosuna sahip olan filmin izlemeye değer bir film olacağını düşüyoruz.

2.Birds of Prey

Başrolde “Suicide Squad”dan hatırladığımız ve sevdiğimzi Margot Robbie var ayrıca filmin kötü adamı da “Star Wars” serisinin eski yıldızı Ewan McGregor. Robbie filmde tahmin edebileceğiniz gibi “Harley Quinn” karakterini canlandırıyor ve filmde Joker’dan ayrılan Harley’in genç bir kızı şeytani bir suçlu olan Black Mask’den kurtarmak için süper kahraman olan Black Canary, Huntress and Renee Montoya’ya katılmasını anlatıyor.

Açıkçası Suicide Squad’ın verdiği hayal kırıklığı sebebiyle filmden beklentimiz pek yüksek değil. Ayrıca filmde son zamanlarda oldukça popüler olan ve gördüğümüz her filme bir şekilde aşılamaya çalışılan “kadın gücü” olayını fazlasıyla göreceğiz. Yanlış anlamayın cinsiyetçi falan değiliz fakat artık her filmde toplumdaki ön yargıları, dışlanmaları vesaire önlemek amacıyla filmin sağına soluna sıkıştırılan bu tür şeylerin filmin akışını bozduğunu düşünüyoruz ayrıca bu tür şeyleri sinemadaki bütün filmlerde görmek artık sıkıcı bir hal aldı.

Filmden beklentilerimiz düşük olabilir fakat “Harley Quinn” karakterinin fazlasıyla sevildiğini düşündüğümüzde bu filmi listeye almamak bir hata olurdu.

3. Sonic the Hedgehog

Filmin ana karakteri çocukluğumuzun efsane oyun karakterlerinden birisi olan Sonic. Film ilk çıktığında karakterin animasyonları gerçekten de dehşete düşürücüydü. Tabii böyle önemli bir karakterin ortalama bir bütçeyle yapılan bu filmde bu kadar çirkin ve kötü olması internette büyük ses yarattı. O kadar fazla kötü yorum ve eleştri geldi ki çok nadir rastlayacağımız bir olay yaşandı. Film gelen onca eleştiriden sonra nerdeyse tüm filmi baştan sona değiştirdi. Şu an “altı üstü özel efektlerle yapılan bir karakteri değiştirmişler ne var ki bunda” diyor olabilirsiniz. Evet küçük bir şey gibi görünüyor olabilir fakat karakterimiz tüm film boyunca görüldüğü için büyük uğraşlara sebep oldu.

Evet bunca şey konuştuktan sonra sanırım filmin konusundan bahsedebiliriz. Filmde kısaca peşine düşen yetkililerden kurtulup, şeytani doktorun elinde bulunan yüzükleri geri almaya çalışan Sonic’in hikayesi konu ediliyor. Küçük bir kasaba olan Green Hills’in şerifi Tom Wachowski, Sonic’in peşine düşen hükümet yetkililerinden kaçmayı başarıp, doktordan yüzükleri geri alabilmesi için yardım etmeye karar veriyor ve olaylar bu şekilde gelişiyor.

Filmde çocukluğumuzun karakterini görecek olmamızın yanı sıra konusu da gayet hoş görünüyor. Vizyona girdiği zaman kesinlikle izlemeye değer olacağını düşünüyoruz.

4. No Time to Die 

James Bond geri dönüyor! Efsane ajan James Bond 2020’de tekrar seyircileriyle buluşuyor. Büyük ses getiren”Skyfall”dan sonra çıkan “Sepctre” beklentilerin biraz altında kalmıştı. 2020’de tekrar göreceğimiz James Bond için heyecanlanmamak elde değil

Filmin konusu şu şekilde: Aktif hizmetten ayrılan Bond, yeni hayatına uyum sağlamaya çalışır. Jamaika’da sakin yaşamının keyfini çıkarmaya çalışan Bond’un huzuru, CIA’den eski dostu Felix Leiter’ın kendisinden yardım istemesi ile yarıda kalır. Bond’dan kaçırılan bir bilim adamının kurtarılmasına yardım edilmesi beklenir. Sandığından da tehlikeli olan bu işi kabul eden Bond, yeni teknolojilerle silahlanmış, kötü bir adamın peşine düşer. Konusu güzel gibi görünüyor eğer iyi işlenirse harika bir film izleyebiliriz.

5. John Wick 4

Başrolünde Keanu Reeves’in yer aldığı John Wick serisi, ilk üç filmi ile büyük ses getirmeyi başardı. Henüz projenin daha başında olunduğu için tam konusu ne olacak bilinmiyor ama yapımcılara göre dördüncü filmde mutlu son beklemek büyük hata olurmuş. 2021’de Matrix 4 ile aynı gün vizyona girecek olan bu filmde önceki filmlerdeki gibi intikam peşinde bir John Wick göreceğimiz kesin. Bu film hakkında da aynı Matrix 4’te de olduğu gibi çok az bilgi sahibiyiz fakat önceki filmleri göz önünde bulundurursak kötü bir film izlememiz çok zor.

6. Sherlock Holmes 3

Robert Downey Jr. denince akla gelen ilk karakterlerden biri tabii ki de Sherlock Holmes. Sevilen aktörün muhteşem oyunculuğu, harika senaryolarla birleşince asla unutulmayacak iki tane film ortaya çıktı.

Robert Downey Jr. “Sherlock Holmes” serisi ile büyük ses yaratmıştı fakat “MCU”ya katıldığından seriye ara vermesi gerekti. Geçtiğimiz aylarda “Marvel” ile anlaşması biten Robert Downey Jr. seriye devam etmekte gecikmedi. Filmi “Bohemian Rhapsody” filminden tanıdığımız Dexter Flecher yönetiyor.

Filmin konusu hakkında elimizde neredeyse hiç bilgi yoktu ama Dr. John Watson’ı canlandıran Jude Law, üçüncü filmin konusuyla ilgili çok fazla olmasa da bir şeyler açıkladı. Law’un söylediğine göre, üçüncü film ikilinin birbirlerini destekleyici ilişkilerini konu alacak.

Önceki filmleri göz önünde bulundurursak yine bizi güzel bir devam filminin beklediğini söyleyebiliriz. Ayrıca yönetmen koltuğunda da başarılı bir isim olduğundan bu filme güvenimiz tam.

7. Doctor Strange in the Multiverse of Madness

Doctor Strange (Benedict Cumberbatch), bir diğer büyücü olan Wanda Maximoff (Elizabeth Olsen) ile birlikte kamera karşısına geçecek. Filmin, Lovecraft’ın efsanevi eseri Deliliğin Dağlarında’ya gönderme yapılan ismi, Marvel hayranları arasında da büyük heyecan yarattı. Filmin ismiyle birlikte Marvel Studios’un başındaki isim olan Kevin Feige, çoklu evreni de doğrulamış oldu.

Filmin vizyon tarihi 7 Mayıs 2021. “Doctor Strange in the Multiverse of Madness” “Marvel”in korku filmi türündeki ilk filmi olacak. Maalesef bu film hakkında da listedeki çoğu diğer filmler gibi pek bilgi sahibi değiliz ancak filmin yönetmeni önceki film ile aynı olduğu için beklentilerimizin yüksek olduğu söylenebilir.

8. Black Widow

Black Widow çoğu Marvel filminde yan karakter olarak gördüğümüz fakat hikâyesi hakkında çok bilgi sahibi olmadığımız bir karakter. İlk defa Black Widow’u ana karakter olarak göreceğimiz bu filmde karakterin geçmişine dair bolca şey öğreneceğimiz kesin.

Film “Avengers: Endgame”den önce geçiyor ana karakterimiz Natasha Romanoff yarıda bıraktığı bir işe kaldığı yerden devam etmek için geri dönüyor. Ayrıca ailesinin de ona katılmasını istiyor. Filmin kötü adamı bildiğimiz kadarıyla “Taskmaster” olacak. Filmin fragmanının yayımlanmasına rağmen maalesef elimizde fazla bilgi yok ancak fragmana bakacak olursak oldukça ilgi çekici bir filme benziyor.

 

9. Matrix 4

Efsane film serisi Matrix, 4. filmiyle 2021’de tekrar izleyicileriyle buluşuyor. Çıktığı zamanların teknolojisine bakacak olursak çağının üzerinde bir filmdi şimdi ise teknolojinin fazlasıyla ilerlediğini söylemek yanlış olmaz. Bu sebeple beklentiler oldukça yüksek. Maalesef film hakkında ne zaman çıkacağı haricinde hiçbir şey açıklanmadı fakat bu efsane serinin dönüyor olmasının verdiği heyecan bu listede yer edinmesine yeterli oluyor.

10. Avatar 2

2009 yılında yayımlanan ve gişe rekorlarını alt üst eden James Cameron imzalı “Avatar”ın ne kadar iyi bir film olduğunu tartışmak saçma olur. Avatar 2 filmi sürekli ertelenmesi sebebiyle aklımızda kaldı, bugüne kadar 4 defa ertelenen filmin vizyon tarihi şu anda 2021 olarak görünüyor. Avatar filminin devam halkası Bu defa James Cameron’un yaratmış olduğu öykü evreninin hem kökenlerine iniyor hem de sınırlarını genişletmeyi hedefliyor. Filmin başrolleriniyse, ilk filmden aşina olduğumuz Zoe Saldana, Sigourney Weaver ve Sam Worthington üstleniyor.

İlk filmin başarısı ve seyirciler üzerinde bıraktığı etki göze alındığında kötü bir film ile karşılaşmak zor. Yönetmen koltuğundaki isim değişmedi 250 milyon dolar bütçe ayrılan bu film kesinlikle bir şansı hak ediyor.

 

 

Seyrederiz, Türkiye’nin dizi ve film platformudur. Sitemiz üzerinden dizi ve filmlere dair haberler, incelemeler, öneriler, eleştiriler gibi çeşitli içeriklere ulaşabilirsiniz.